Участвайте в Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“

За 25-та поредна година ще се проведе Националният конкурс за детска рисунка „Освобождението“. Той се организира от Община Плевен и Регионален Военноисторически музей (РВИМ) в Плевен и е посветен на националния празник на България – 3 март. Това съобщи за БТА Богомил Стоев, завеждащ отдел „Връзки с обществеността, образователни програми, музеен маркетинг и реклама“ в РВИМ – Плевен.

В творческата надпревара могат да участват със собствени творби ученици от първи до осми клас от всички видове училища. Рисунките трябва да са посветени на темата „Освобождението“ и да представят събития, подвизи, портрети и паметници на герои, свързани с националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.

Техниката на изпълнение е по избор на участниците – графика, акварел, туш, пастел и други. На обратната страна на творбите трябва да са посочени име, възраст, клас, училище, населено място на ученика, телефон/имейл за контакт. Конкурсните работи се предават в административната сграда на Къща-музей „Цар Освободител Александър Втори“ или на адрес: Регионален Военноисторически музей Плевен, ул. „Васил Левски“ 157, п.к. 195, Плевен – 5800.

Покани за участие в конкурса са изпратени до над триста училища в страната, както и до регионалните управления на образованието, добави Стоев.

Крайният срок за изпращане на творбите е 22 февруари 2023 г. По традиция на 2 март се открива изложба с всички изпратени за участие рисунки, а авторите на най-добрите получават своите награди.

БТА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *