Лично творчествоНовини

Участвайте в конкурса „Моят Левски“

Община Велико Търново и Общинският детски комплекс очакват вашите творби за конкурса на тема „Моят Левски“. Състезанието е посветено на 150 години от обесването на Апостола на свободата.
А ето и регламента.

І. РАЗДЕЛ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“:

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас, разделени в следните възрастови групи:

– І група – І – ІV клас;
– ІІ група – V – VІІІ клас;
– ІІІ група – ІХ – ХІІ клас;
– ІV група – ученици със специални образователни потребности.
Всеки участник представя само по ЕДНО произведение, като може да използва всички видове живописни, графични и приложни техники върху лист, с размер: –  за І – ІV клас – формат А4;
– за V – VІІІ клас – формат А4 или формат 35 х 50 см, без паспарту;
– за ІХ – ХІІ клас – формат 35 х 50 см, без паспарту;
– за ученици със специални образователни потребности – формат А4.
Всяка творба трябва да е придружена от информация, прикрепена в долния десен ъгъл, на лицевата страна: трите имена на участника, клас, училище. На гърба на рисунката да е изписан телефон за контакт.

                                         ІІ. РАЗДЕЛ „ЛИТЕРАТУРА”:

Участници:
– І група – V – VІІІ клас;
– ІІ група – ІХ – ХІІ клас.
Всеки участник може да представи за поезия до две стихотворения и за есе – едно, до две печатни страници. Всяка конкурсна творба трябва да е придружена от информация, съдържаща: трите имена на автора, училище, клас, телефон за контакт.

Краен срок за изпращане на творбите и в двата раздела – 31.01.2023 г., на имейл: [email protected] или на адрес: Общински детски комплекс, бул. „България”, № 24, стая 213 или 214.

Конкурсът е индивидуален. Във всеки раздел и група ще бъдат присъдени І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място. Отличените участници ще получат предметни награди и грамота, а техните преподаватели – грамота за добра педагогическа работа.

Всички произведения ще бъдат експонирани в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ от 17.02.2023 г. до 05.03.2023 г. Тържеството по награждаване на отличените участници в конкурса ще се състои на 17.02.2023 г. , от 15 ч., в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *