Участвайте в конкурса за рисунка и фотография „По стъпките на Иван Вазов”

В надпреварата могат да се включат ученици в четири възрастови групи

Библиотеката при НЧ „Иван Вазов – 1893”, село Първомайци, стартира конкурс за рисунка и снимка на тема „По стъпките на Иван Вазов”. Като част от изявите по повод 130 годишнината от създаването на читалището, конкурсът има за цел да стимулира и развихри детското въображение, да предизвика и насърчи децата да откриват своя талант.
Личността на Вазов е богата и многообразна. Интерес представляват както неговото творчество, така и жизненият му път. Роден и израснал в Сопот, патриархът на българската литература е бил запленен от природните красоти на Балкана. Творбите му пленяват не само със съдържание, но и с природните картини, описвани в тях.
Конкурсът се провежда в онлайн среда, като по този начин дава възможност да се включат участници от цяла България. Участието в него е изцяло с любителски характер, индивидуално в два раздела. Създаден е за деца и младежи от първи до дванадесети клас включително, разпределени в 4 възрастови групи за всеки раздел. Рисунките и снимките, допуснати до участие в конкурса, трябва да отговарят на зададената тема, като тя включва изображения на портрети и сцени от живота и бита на Иван Вазов, места, свързани пряко с неговия живот (къща, музеи, паметници и други), както и пресъздаване на картини от негови творби.
С подробности за регламента, условията, сроковете, оценяването и всичко нужно за участие може да се запознаете в групата във Facebook – https://www.facebook.com/groups/1662087807527266 , както и на телефоните, публикувани на страницата на конкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *