Моето училище, моят класНовини

Онлайн курс М@турата започва на 6 февруари

Онлайн курсът М@турата започва на 6-и февруари. Той ще помага на зрелостниците да се подготвят за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Организаторите от издателство Клет България предоставят на учениците и възможност да тестват знанията си и с поредица от пробни матури както за 12., така и за 7. клас.

Опитни преподаватели от едни от най-елитните столични училища ще обучават гимназисти от цялата страна по време на обучението М@турата.  То ще се проведе в рамките на 28 урока – в реално време всеки вторник и четвъртък от 18 ч. до 20 ч. Фокусът им е насочен към елементите, които по традиция затрудняват най-много учениците. За максимално удобство, всички участници ще имат достъп до електронна христоматия, както и интерактивни ресурси за бърз преговор.

“Българските ученици са умни и способни – ние вярваме в това и им предоставяме най-добрата подкрепа, с която да успеят да реализират пълния си потенциал. Обучението е онлайн, интерактивно, гъвкаво и динамично – точно каквито са и децата на България.” Това сподели Бояна Табакова, ръководител на проекта, броени дни преди старта на второто издание на М@турата.

Подготовката на зрелостниците ще водят двама доказани авторитети – автори и преподаватели по БЕЛ с иновативен педагогически подход – Веселин Геренов и Владимир Игнатов. Част от курса е и творческа работилница с кариерния консултант Николета Митева, в която тя ще даде ценни напътствия за предстоящото кариерно развитие на всички участници.

От Клет България са подготвили и поредица онлайн пробни матури по български език и литература и по Английски език за 12. клас, които ще се проведат в периода февруари – април. За седмокласниците своеобразните репетиции ще са по задължителните предмети за НВО – Български език и литература и Математика, като дати за тях ще има и през месец май. Явилите се ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на въпросите със свободен отговор. По този начин учениците ще могат да проверят знанията си в процеса на подготовка за реалните изпити.

Издателство „Клет България“ е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

снимки:https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *