Навършили сте 16? Можете да се включите в онлайн курс за теоретично обучение на любители пилоти

Снимка: ВВВУ „Георги Бенковски“

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ започва онлайн курс по теоретично обучение на любители пилоти на самолет – PPL(A). Това съобщи за БТА Валя Минкова от висшето училище. Курсът ще се проведе съгласно регламент №1178/2011 и е сертифициран от Международната агенция за безопасност на полетите (EASA).

Обучението ще е онлайн, за да има възможност в него да се включат кандидати от по-отдалечени места в страната, обясни Минкова.

Лекциите ще се провеждат от преподаватели от ВВВУ „Георги Бенковски“ във виртуална класна стая.

Желаещите да се включат в курса трябва да са на възраст над 16 години с минимум основно завършено образование. Условията и изискванията за включване в обучението са публикувани на официалната страница на училището във Фейсбук.

Изпитите по изучаваните дисциплини и част от занятията ще бъдат в присъствена форма, на място във ВВВУ „Георги Бенковски“, каза още Минкова.

Онлайн курсът трябва да започне в началото на февруари. След завършването на обучението по всеки един модул ще се провежда тест за напредък и след успешното преминаване на всички тестове се издава удостоверение за завършено теоретично обучение – „Свидетелство за завършен курс на теоретично обучение за любител пилот на самолет“ и „Препоръка за изпитване на обучаемия от компетентния орган“, в случая това е Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *