Любовта към моите родители

Казвам се Кайра Добрева, шестокласничка от великотърновското училище „Димитър Благоев”. Аз съм единственото дете в семейството ми. Моите родители може да не са кой знае колко успешни или значими в очите на другите, но за мен са моите герои.

С мама
С тати си правим селфи

Баща ми се казва Даниел, той е доста добър в работата си, но и подреден в живота. Съчетава работата и семейството си едновременно. Той работи непрекъснато и няма много свободно време. С тати имаме доста еднакви интереси – например, че обичаме животните, защото и неговата работа е свързана с това. Дори имаме еднакъв стил на обличане.
А пък мама се казва Сибел, тя е доста грижовна и готви уникално. С нея също имаме доста еднакви интереси, например модата. Винаги ме съветва коя тениска с кои панталони да съчетая. Помага ми да направя най-добрия избор в облеклото си.
Моите герои са много големи купонджии, но когато е нещо важно, са сериозни. Винаги са ми мислили доброто и са били до мен във всеки един момент.
Един път тръгнах по много лош път и то беше да пропуша. Тогава те бяха взели това много насериозно и говориха с мен, но не ми се караха и спокойно ми обясниха защо не трябва да го правя. Аз тогава не им повярвах, но след време осъзнах, че това да пушиш е вредно за здравето.​
Благодарение на тях съм успяла до ден днешен в живота. Те винаги са били горди от всяко едно мое постижение. Моите родители не ми се карат, а обясняват „защо“, „как“ и „какво“. Това е добър метод на говорене с дете, защото повечето деца почват да крият от родителите си и се отдръпват от тях.
С мама сме като две сестрички, а с тати като братче и сестриче, защото им споделям абсолютно всичко и не крия нищо. Те ме учат на първо място да съм човек и да правя така, че всеки да ме уважава, както и аз хората, с които общувам. Постоянно ми дават най-правилните съвети и винаги излизат прави. Те винаги са правили всичко по силите си аз да се чувствам като принцеса и никога не са ме лишавали от нищо. С тати си имаме доста прякорчета и се шегуваме постоянно един с друг, а с мама винаги има по каква тема да си говорим.
Един ден, когато имам деца, ще предам най-важните уроци, които съм научила от моите родители. Много искам да имам момиченце и момченце, защото това ми е мечта от малка.
Искам главно да направя моите родители да са винаги горди с мен. И ще ги накарам да бъдат все така горди като баба и дядо и в бъдеще. В този момент аз благодарение на тях съм стъпила на земята, а не заради някой друг. Затова ценете родителите си повече от всичко, защото благодарение на тези хора, вие сте тук на този свят! Мога да пиша още много за тях, но каквото и да напиша ще е малко. Обичам ги повече от целия свят!

Кайра Даниелова Добрева 6-а клас,
ОУ „Димитър Благоев” Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *