ИзкуствоЛично творчествоТийн успехи

Кристиян Ташев спечели награда за рисунка в конкурс, посветен на Алеко Константинов

Кристиян Ташев спечели поощрителна награда в Национален ученически конкурс за рисунка във връзка с отбелязването на 160 години от рождението на Алеко Константинов. Криси е успял да се пребори за отличието в конкуренцията на повече от 700 участници от цялата страна.
Това е поредната награда за Кристиян Ташев, възпитаник на Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново, където негов преподавател в часовете по изобразително изкуство е старши учител Галя Димитрова Николова – Гигова.
Кристиян е участвал с две рисунки, които е правил изцяло в часовете по изобразително изкуство в гимназията. Поощрителната награда е за категория „Домът на Алеко“ – пейзаж. Другата му творба е „Щастливеца“- портрет на Алеко Константинов.

Миналата година Кристиян спечели трето място в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Има трето място и в категорията за графика и живопис в Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан“, който се провежда в гр. Сунгурларе.

Кристиян се занимава с изобразително изкуство и в Арт център Велико Търново при Галина Николова.

2 thoughts on “Кристиян Ташев спечели награда за рисунка в конкурс, посветен на Алеко Константинов

  • Здравейте, Криси наистина рисува в събота при Галина Николова,но конкурса посветен на Алеко Константинов ,в който участва е обявен от РУО – УЧИЛИЩЕН е, както са УЧИЛИЩНИ участията и класиранията му в другите конкурси,обявени от МОН – в „Св.Трифон Зарезан“- Сунгурларе и в „С очите си видях бедата“София. Те са инициирани в моите часове по изобразително изкуство в ПГ по моден дизайн. Името ми е Галя Димитрова Николова – Гигова,старши учител,моля да направите разлика при поднасяне на информацията..Не е коректно да се слагат и рисунки,направени при мен в училище, и да се създава погрешно впечатление…Разгледайте профила ми,моля и ще се убедите. Смятам да дам и още материал в подкрепа на това. Хубав ден!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *