Кристиян Ташев спечели награда за рисунка в конкурс, посветен на Алеко Константинов

Кристиян Ташев спечели поощрителна награда в Национален ученически конкурс за рисунка във връзка с отбелязването на 160 години от рождението на Алеко Константинов. Криси е успял да се пребори за отличието в конкуренцията на повече от 700 участници от цялата страна.
Това е поредната награда за Кристиян Ташев, възпитаник на Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново, където негов преподавател в часовете по изобразително изкуство е старши учител Галя Димитрова Николова – Гигова.
Кристиян е участвал с две рисунки, които е правил изцяло в часовете по изобразително изкуство в гимназията. Поощрителната награда е за категория „Домът на Алеко“ – пейзаж. Другата му творба е „Щастливеца“- портрет на Алеко Константинов.

Миналата година Кристиян спечели трето място в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Има трето място и в категорията за графика и живопис в Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан“, който се провежда в гр. Сунгурларе.

Кристиян се занимава с изобразително изкуство и в Арт център Велико Търново при Галина Николова.

3 thoughts on “Кристиян Ташев спечели награда за рисунка в конкурс, посветен на Алеко Константинов

 • 14.01.2023 в 10:08
  Permalink

  Здравейте, Криси наистина рисува в събота при Галина Николова,но конкурса посветен на Алеко Константинов ,в който участва е обявен от РУО – УЧИЛИЩЕН е, както са УЧИЛИЩНИ участията и класиранията му в другите конкурси,обявени от МОН – в „Св.Трифон Зарезан“- Сунгурларе и в „С очите си видях бедата“София. Те са инициирани в моите часове по изобразително изкуство в ПГ по моден дизайн. Името ми е Галя Димитрова Николова – Гигова,старши учител,моля да направите разлика при поднасяне на информацията..Не е коректно да се слагат и рисунки,направени при мен в училище, и да се създава погрешно впечатление…Разгледайте профила ми,моля и ще се убедите. Смятам да дам и още материал в подкрепа на това. Хубав ден!

  Отговор
  • 15.01.2023 в 17:09
   Permalink

   Здравейте, благодарим за уточнението, поправихме текста и се надяваме вече да сме коректни. Вероятно недоразумението се е получило заради близостта на имената. Надяваме се да ни изпращате още хубави творби на ваши ученици. Поздрави, „ТийнБорба“.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *