Какво бих променила в образователната система?

Диляна Върбанова, 7 „б“ клас, ОУ „Димитър Благоев“

Изкуството! То е майка на всичко и всеки, може да бъде под най – различни форми, но винаги ще се разпознае.

Според мен би трябвало да се обръща повече внимание на различните видове изкуства. Ние, децата, да изучаваме прочутите художници,  писатели, актьори, музиканти, циркови артисти, фотографи и др.
Какво ще представляват часовете по „История на изкуствата“?
В часовете ще се разглеждат картините на Винсент Ван Гог, Фрида Кало, Салвадор Дали, Леонардо да Винчи, Пикасо, Рембранд и много други.
Би било много интересно за всички подрастващи да изучават и подробно да разглеждат творбите на чуждестранните писатели като Франц Кафка, Уилям Шекспир, Луиза Мей Олкът, колкото и сложна литература да е всъщност.
Най-важното нещо в тези часове ще е децата, подрастващите да започнат да не се страхуват от това да изразяват собственото си мнение. Мисля, че трябва да обърнем повече внимание на всички онези представители на изкуството, които са оставили отпечатъка си в обществото, а сега са забравели и пазени, помнени като черно-бели снимки само от онези, които се оказват най-големите ценители!
Смятам за много ценно театралното изкуство. Мога да твърдя също, че то неусетно променя живота на всеки, който дръзва да близне дори малка капка от него.

Мисля, че за учениците ще е много добре да се добави час по театрално изкуство. Програмата да е разпределена така, че да се падат два часа седмично, един след друг, за да може да има повече време за разработване на сцени. Те ще се водят в специални зали със сцена. Според мен ще е още по-обогатяващо, ако има двама различни учители: режисьор и сценарист. Учениците ще са записани в две групи, които ще работят заедно. Едната ще измисля и пише пиесите, които ще се представят, а другата ще играе дадените произведения. В част от часовете няма да се играе на сцена. Всички заедно ще сядат на пода и ще слушат как двамата  учители разказват за прочути актьори, режисьори, сценаристи, хореографи, известни пиеси и много други.
В обобщение мога да кажа, че според мен,ако се добави капка изкуство и борбени преподаватели артисти, училището ще стане любимо място на много повече хора. Защото най-хубавото нещо е, когато един човек узнае как да се изразява чрез своето изкуство!

Диляна Върбанова, 7 „б“ клас, ОУ „Димитър Благоев“

снимки: https://pixabay.com/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *