Двама единадесетокласници от СУ „Владимир Комаров“ вече имат студентски права

Учениците от професионалните паралелки в Средно училище „Владимир Комаров“, гр. Велико Търново показаха своите възможности и умения по приложна електроника в училищния кръг на Националното състезание „МОГА И ЗНАЯ КАК“.
То се провежда съвместно с Министерството на образованието и науката и е организирано от Търговска верига „ЕЛИМЕКС“ – гр. Горна Оряховица, представлявано от инж. Детелина Иванова.
Участниците от специалностите „Автоматизация на непрекъснати производства“ и „Автоматизирани системи“ бяха разделени в две възрастови групи: ІХ -Х клас и ХІ -ХІІ клас.
Състезанието се състои от две части – теоретичен тест и практическа задача. В оспорвана надпревара, призовите места в двете възрастови групи спечелиха Радослава Дамянова от IX клас и Светлозар Неделчев от XI клас. На второ място се класираха Асан Алиев от IX клас и Сузана Росенова от ХІ клас.
Те ще сформират два училищни отбора, които ще имат възможността да представят училището на регионалния кръг на състезанието. Трето място заеха Али Ибришимов от X клас и Преслава Тончева от ХІ клас. Грамоти за достойното си представяне получиха и Мехмед Ибришимов от X клас и Никола Петров от ХІ клас .
Учениците от XI клас получиха грамоти от Габровския технически университет, лично връчени от доц. Проданов, които им дават възможност да продължат обучението си там.
Всички участници получиха грамоти и награди, осигурени от търговска верига ЕЛИМЕКС. Състезателите бяха подготвени от учителите по професионална подготовка – инж. Деница Р. Димитрова и инж. Деница Д. Димитрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *