Моето училище, моят класНовиниТийн успехи

Аслан Ахмедов спечели Седмия национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото 2022 г.

Аслан Ахмедов е победител в Седмия национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото 2022 г.“. Състезанието, в което могат да участват с творбите си ученици от всички училища на страната, се организира от Националното издателство за образование и наука „Аз-буки“. Фотоконкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката.
Близо 300 фотоса на ученици от I до XII клас от цялата страна и от чужбина участват в надпреварата, чиято цел е да се популяризира ученическото творчество и да се представи училищната общност през погледа на нейни членове. Първоначалната селекция на най-добрите фотографии е на учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София.
Членове на авторитетното жури, излъчило най-добрите 13 фотографии, са: проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионните висши училища; инж. Цветанка Апостолова, директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография; фоторепортерът Олег Попов, единственият българин, участвал в мениджърския екип на Агенция „Ройтерс“; д-р Адриана Любенова, преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Отличените творби ще илюстрират календар за 2023 г., издаван от „Аз-буки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *