Тийн успехи

Ученичка от Велико Търново спечели награда от Националния конкурс на клуб „Родолюбие“

Десетокласничката Пресияна Филипова от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ спечели трето място от Националния младежки конкурс на клуб „Родолюбие“ и получи специалната награда на Национален археологически институт с музей при БАН.  Тя представи реферат на тема „Едно национално богатство от римско време“ – Античен керамичен център край Павликени.

Пресияна получи също две книги – „130 избрани експоната от колекцията на Националния археологически музей“ и „Спасените съкровища на България“. Наградена беше и нейната учителка по история и цивилизация Бистра Стефанова, която беше отличена със специална грамота за отлично представяне като консултант. В конкурса се представи и десетокласничката Божидара Христова. Тя  участва с презентация на тема „Завръщане  към земята”, за което също получи грамота.

Наградите на победителите в 30-ия Национален ученически конкурс под наслов „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование на народите – 150 години от рождението на Гоце Делчев, български революционер, идеолог на македоно-одринското революционно движение“ бяха връчени в Националния военноисторически музей в София.

Конкурсът се организира от Национален клуб „Родолюбие“ със съдействието на МОН, Исторически факултет на СУ „Св.св. Климент Охридски”, Синдиката на българските учители и Общобългарска фондация „Тангра ТанНакРа“, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей и Националния военноисторически музей.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *