Новини

Ученици дискутираха любовта и фалшивите новини

Нестандартен час по литература проведоха осмокласниците от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Те водиха дискусия за любовта и фалшивите новини.

По покана на ръководството и техния учител по БЕЛ Захари Мишев гости в часа бяха журналистът и автор Светла Андреева, както и поетът Здравко Пеев.

Те бяха представени от ръководителя на творческия клуб „Главна буква“ към читалище „Надежда 1869“ Бисера Дживодерова. Двамата проведоха с осмокласниците интересен разговор по вълнуващи тийнейджърите въпроси.

Ученичката Ани Димитрова прочете пред съучениците си миниатюра, посветена на любовта, която съвсем тематично се вписа в изучаваните по същото време в часовете по литература фрагменти от античната поетеса Сафо.

Непринуденият разговор продължи със съвети към гимназистите откъде да черпят достоверна информация и как да познават лъжливите новини. Някои ученици споделиха опита си с посещението на библиотеки и обещаха пред гостите, че на следващата им среща ще разкажат какво ги е впечатлило от любимите им произведения.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *