Тийн свят: В Италия забраниха телефоните в клас

Италианското правителство публикува писмо, подписано от министъра на образованието, с което се забранява използването на мобилни телефони по време на учебните занятия. В текста се казва, че използването на мобилни телефони представлява „елемент на разсейване“ и е признак на „неуважение към учителите“. Основният приоритет, залегнал в писмото, е възстановяването на авторитета на учителите. Освен това се посочва, че използването на мобилни телефони и други електронни устройства все пак може да бъде разрешено, ако е с образователна цел.

Какво мислите за тази новина? Как, според вас, би се приело такова решение за българските училища? Пишете ни на имейл [email protected] или във ФБ страницата на TийнБорба.

2 thoughts on “Тийн свят: В Италия забраниха телефоните в клас

 • 31.12.2022 в 17:53
  Permalink

  Категорично телефоните ТРЯБВА да СЕ ЗАБРАНЯТ в час, за да има ефективност!
  Но това ще се случи не трудно, а МНОГО трудно в милата ни родина. Защо? Поради ред причини, които са навързани една за друга.

  Опитайте се да вземете телефона на някой десетокласник с разведени родители и без контрол у дома. Или пък на деветокласник, който получава всичко наготово. Или пък на шестокласник, с когото никой не общува вкъщи.

  И да се въведе със закон, кой ще го спазва? Масово българските училища си пазят децата, за да получат пари от държавата. Кой ще премахне ученик, защото бил нарушил училищно правило? Един ученик се равнява на около 1000 лв. И тъй като всеки директор се бори за по-добра база за развитие на обучението (уж), как ще си позволи за изгуби тези 1000 лева. А и не само за база, за много други причини…

  Учителите, разбира се, биха одобрили идеята, но те нямат думата… Жал ми е за тях. Толкова години усилен труд – писане и четене, а накрая – подигравка.

  Отговор
  • 15.01.2023 в 17:12
   Permalink

   Благодарим ви за изразеното становище по зададената тема за коментари. Опасяваме се, че не сте на ученическа възраст и затова ще се въздържим от публикуване на коментара ви. Благодарим за активността! Поздрави – „ТийБорба“

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *