Моето училище, моят класСветът около мен

Седмокласници от ,,ОУ П. Р. Славейков‘‘ създадоха енциклопедия, посветена на Коледата по света

Учениците от 7 „б“ клас на ОУ „П. Р. Славейков“ създадоха енциклопедия по идея на техния класен ръководител Гергана Пенова. (На снимката, която виждате, сме с моята съученичка Ивелина и с нашата г-жаГергана  Пенова). Идеята възникна в началото на декември в един от часовете на класа. В осъществяването  й участваха 24-ма ученици от класа.

,,Мислихме, че ще бъде интересно за децата да знаят как хората от цял свят празнуват коледните празници. Това ни мотивира допълнително. Така запретнахме ръкави и всеки даде всичко от себе си‘‘, споделя Павел, един от моите съученици, който участва в проекта.

В книгата са включени текстове за 23 страни от цял сват. Двамата с Александър Георгиев създадохме част от илюстрациите, поместени в енциклопедията. Книгата е направена от картон и лично от нас, седмокласниците.

Посланието е поместено на първата страница. То гласи, че независимо от различния цвят на кожата, езика, който говорим, и традициите, които спазваме, сме еднакви в ЕДНО. В надеждата, че ДОБРОТО ще бъде съхранено и предадено.

Рая-Никол Петкова, 7 „б“, ОУ „П. Р. Славейков“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *