Новини

Наградиха трима ученици с бронзова значка от „Международна награда на херцога на Единбург“

Трима ученици от във Велико Търново бяха наградени с бронзова значка от „Международната награда на херцога на Единбург- България“. Вяра Стефанова, Ивайло Маринов и Михаил Янчев са първите участници, които получават значките. Училищният оператор за старата столица е СУ „Вела Благоева“.
Церемонията по награждаване на младежите се състоя в артистичното пространство на Vivacom Art Hall.
Значките бяха връчени от заместник-посланика на Великобритания в България Лин Чарлс и Лилия Харизанова, изпълнителен директор на фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“.
Наградени бяха общи 70 младежи, постигнали бронзово ниво на програмата. Участниците бяха с част от лидерите си – Кристина Ганева и Ердинч Илхан.
Наградата е програма за личностно развитие за младежи на възраст между 14 и 24 години. Тя има три нива: бронз, сребро и злато, във всяко едно от които те поставят свои лични цели, които следват за определен период от време. Участниците избират активности в направленията „Умения“, „Физическа активност“ и „Доброволчество“ и преживяват приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на наградата – злато, те участват в проект в полза на обществото, далеч от родното си място.
С подкрепата на опитни лидери и ментори участниците в програмата съзнателно следят прогреса си и учат за света около тях, преживявайки.
Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *