ИзкуствоНовини

Коледен концерт на класа по пиано на Десислава Братоева

 

Ние сме класът по пиано на Десислава Братоева и учим в СУ „Емилиян Станев“. Всяка година изнасяме Коледен концерт, който този път беше на 16 декември – денят, в който светът чества 252 г. от рождението на Бетовен. Затова в концерта ни прозвуча и „Лунната соната“ в изпълнение на Кристияна Кирилова, която вече е в 11 клас. Докато свири, Криси рецитира стихотворението на Селвер Алиева „Вървим по острието на живота“, което си е доста сложно.
Кристияна откри и концерта с песента „Аве Мария“ от Бах/Гуно. На пианото й акомпанира седмокласникът Теодор Белев, който тази година спечели трета награда от Международния конкурс „Звукът на времето“.
Всички 20 ученици от класа на г-жа Братоева участваха в концерта. Ние сме на различна възраст – от 2 до 11 клас, затова и свирихме различни мелодии – коледни песни, аржентинско танго, унгарски танц от Брамс, българска музика на Веселин Стоянов. Концертът завърши с изпълнението на най-популярната Коледна песен „Джингълс белс“, в изпълнението на Роксана Йонова.
Водещи на концерта бяха всички ние, заедно с г-жа Десислава Братоева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *