Светът около менТийн успехи

Когато се срещнах с първия български космонавт

Казвам се Айя Драгнева и съм в шести клас. Обичам да чета, да рисувам и да организирам разни неща, затова от три години съм член на Ученическия парламент на ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново.

Имах честта да се срещна с първия български космонавт Георги Иванов. Никога няма да забравя, когато генерал Иванов ме покани, за да ми връчи поощрителната награда, която спечелих в конкурса „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“.
Усетих как сърцето ми подскача, стомахът ми се свива, а накрая коленете ми омекват. Ощипете ме! Разклатете ме! Хвърлете ме до Марс! Сигурно сънувам, но НЕ! Пред мен стои той…самият Георги Иванов!

Айя Драгнева

Всеки човек иска да се запознае с някоя известна личност. Може да е певица, танцьор или ютубър, но честта да се срещна с Георги Иванов е огромна. Самият човек вече е на възраст, но това означава, че наистина оценява живота и възможностите си. След време най-ярките ми спомени за срещата ми с него ще са три неща: неговата усмивка, неговият глас и неговите очи! Усмивката му ще запомня, защото беше топла и истинска. Гласа му ще запомня, защото беше дълбок и уверен, а очите му ще запомня, защото ме гледаха с разум, с разбиране! По някакъв начин ми се струваше, че в неговия поглед живее Космосът!

Айя Драгнева

Когато споделих с приятелките си за моето преживяване, те попитаха каква ми е наградата. Аз получих диплом, но това изобщо не впечатли съучениците ми, напротив, дори им стана смешно. За тях може да е важна материалната награда, но за мен истинската награда беше честта да се запозная с Георги Иванов![/caption]

А сега искам да ви разкажа и за рисунката си, защото благодарение на нея имах шанса да застана очи в очи с Георги Иванов и с неговия дубльор Красимир Стоянов.
Нарисувах как си представям какво би било „Космическото училище“ – как ще учим в него, как ще пазим природата, какви професии ще можем да изучаваме, защото точно те ще са важни в космическата среда.

 

Айя Драгнева, VI клас
ОУ „Бачо Киро“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *