Светът около мен

Извинения за закъснение за час – попълнете списъка с ваши истории

Учители споделят кои са най-запомнящите се извинения, които са чували от учениците си, закъснели за часа им.

1. Ученичка влиза със закъснение в часа и съобщава с най-спокойния тон на света: „Извинете. Блъсна ме кола.“ Тъй като английският не е майчиният й език, решихме, че има предвид нещо съвсем друго. Пет минути по-късно обаче в класната стая влетяха полицаи и бърза помощ. Очевидно наистина я беше блъснала кола, след което тя се е изправила и хукнала към училище. Оказа се с леко сътресение и отсъства седмица от занятия.

2. Учителка задава за домашна работа всяка седмица по две есета, които трябва да бъдат предадени в срок. Не се толерират никакви закъснения. С изключение на това. Един от учениците го обират на път за училище. Взимат му раницата с всички принадлежности в нея (включително заветните две есета), телефона, портфейла, чорапите и обувките. Босо и обляно в сълзи, момчето моли похитителя си да му върне поне есетата, но напразно.

  1. Ученик закъснява за час и обяснява: „Продавачката в кафенето ми продаде сандвич с хляб. Нито месо, нито кашкавал. Нямах друг избор, освен да си поискам нов и да седна да си го изям.
  2. „Кучето ми изяде домашното и се наложи да го водя на ветеринар!“ (с един куршум два заека) Класика. За протокола: кучето НАИСТИНА беше изяло домашната работа, както по-късно свидетелства родител.
  3. „Извинете, че закъснях – имах диария.“ (истина или не – трябва да уважаваш проблеми от подобно естество)
  4. 11-годишно закъснява за час, защото трябвало да изчака LED-обувките си да се заредят.
  5. „Заключиха ме вкъщи.“
  6. „Трябваше да помогна на съседката, че й стана лошо.“
  7. „Изпуснах си автобуса. Аз бях навреме, но той беше подранил.“
  8. „Не ми се включи алармата сутринта.“

А вие какви извинения сте чували?

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *