Възпитаници и преподаватели от Гимназията по туризъм бяха на културен обмен в град Охрид

Възпитаници и преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ бяха на културен обмен в град Охрид. Посещението на групата се случи точно в деня на св. Климент Охридски, който е покровител на града.
Участниците от Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ бяха Габриела Кирилова, Моника Мирославова, Пламена Пенева от 10 „В“ клас, Милен Кирчев от 11 „В“ клас и преподавателите Андрей Арменчев и Евгени Коев.
Търновци поднесоха дар за манастирския храм – специално изработената в град Велико Търново икона на света Филотея Търновска. Положиха венци  и цветя на паметника в двора на гимназията, носеща името „Св. Климент Охридски“ и пред мемориалния паметник на св. Климент в центъра на града.
Българската група осъществи срещи и обсъди възможностите за реализиране на бъдещи проекти и инициативи с представители на общината, ръководството на училището и представители на клуба за приятелство „Цар Борис III“.
Посещението беше част от програмата за сътрудничество на общините В. Търново и Охрид. Договор за сътрудничество имат и ПГТ „Д-р В. Берон“ и Общинското училище по туризъм „В. Питошески“, в Охрид.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *